Palattuamme chillista rantaelamasta hektiseen Bangkokiin materialismin piru valtasi puhtaat mielemme. Mopo lahtee taalla herkasti kasista, silla pelkastaan Siamin kaupunginosasta loytyy nelja jarkyttavan suurta kauppakeskusta:

Siam Center - helvetin hienoja paitoja, takkeja, kenkia ja vaatteita nyt ylipaansa, suhkot edulliseen hintaan (esim. aidot converset n. 17 e / pari).

Siam Discovery Center - enemmankin tekniikkaan ja luksuselamaan keskittynyt mesta, ihan hyvaa kamaa, mutta aikas kallista meille.

MBK - seitseman kerrosta ja miljoona kojua, joista loytyy niin perkeleesti piraattitavaraa (ja aitoakin), etta happi loppuu. Kauppakeskuksista ainoa, jossa saa ja kannattaa tinkia. Tama koskee tosin vain kojuja, liikkeista alennuksia ei irtoa, ellei ole kaynnissa jokin kampanja (kuten talla hetkella kuninkaan loman kunniaksi kaikki tuotteet -5 - 50 prossaa).

Paragon - Neljasta suuresta uusin, kaunein ja isoin. Itse asiassa koko Aasian isoin kauppakeskuskompleksi. Sama patee kuin edellisiinkin: miljoona kauppaa ja hinnat halvasta helvetin kalliiseen. Jos haluaa aarimmaisia luksustavaroita, niin tama on hyva paikka tuhlata muutama tuhat euroa. Onneksi ostettavaa loytyy budjettimatkalaisellekin. Leffateatterin lisaksi Paragonista loytyy myos Sea World -jattiakvaario, seka autogalleria, jossa voi ihastella mm. porscheja ja ferrareita.

Kauppakeskuksista loytyy myos elokuvateattereita, joissa lipun hinnat eivat paata huimaa, mutta tekninen taso on taysin Suomen tasolla - ja ohikin, silla on mahdollista kayda vilkaisemassa patkia myos IMAX-saleissa. Kavimme katsomassa uuden Bondin (oli muuten yllattavan hyva), jota ennen tuli n. 25 min mainoksia ja sitten aika absurdi osuus: kuninkaan ylistyslaulu, jonka aikana koko yleiso osoittaa kunnioituksensa kuninkaalle seisten :D

Ja nyt tuhlaamaan loput matkakassasta.

-Toni