Pakko kirjoittaa pari ajatusta myos ruokapuolesta. Koska Thaimaassa ruoka on jarjettoman halpaa ja ennenkaikkea hyvaa ja monipuolista, kannattaa matkalla kokeilla kaikkea mahdollista ja mahdotonta.

Tahan mennessa lautaselle on eksynyt ainakin perus-Thai-mattoa kuten hapanimelakanaa -ankkaa tai -possua seka riisi- ja nuudeliosastoa erilaisissa muodoissa, kuten paistettuna ja vihreassa curryssa. Erityisesti kannattaa testata myos merenantimet, kuten katkaravut, mustekalat tai vaikkapa barrakuda (hyvaa oli). Haitakin saa, jos diggaa. Myos ainakin italialaista, turkkilaista, israelilaista, mongolialaista ja kiinalaista safkaa on tullut kokeiltua. Tarkempaan syyniin pitaa viela ottaa tassa loppuaikana japanilainen keittio seka muslimiosasto. 

Aika usein varoitellaan syomasta katukeittioissa, tai jaan, jaatelon, salaattien ja maitotuotteiden maistelemista. Omien kokemuksieni mukaan kyseiset varoitukset vaikuttavat olevan aika shaibaa. Jaata on juomissa mukana lahes aina ja se tehdaan ainakin yleisimmin suoraan pullovedesta, joten vaaraa ei todellakaan ole. Jaatelon ja maidon kanssa voi olla vahan varovaisempi, mutta ainakin maitopohjainen kaakaojuoma ja jatskiannos on mennyt alas meilla mukisematta. Salaattien ja ylipaansa tuoreiden vihannesten valttamista perustellaan usein silla, etta ne ovat epapuhtaita. Ei pida paikkaansa. Salaattia on tullut syotya todella paljon ja ruoka on aina poikkeuksetta ollut puhdasta.

Totta kai voi tietysti kayda niin, etta nyt viimeisina paivina tai heti kotiin palattua iskeekin kauhea vatsatauti, mutta epailen. Eli ruokaa kannattaa kokeilla ihan ennakkoluulottomasti.

-Toni