Matkamme oli mennyt epäilyttävän mutkitta loppumetreille saakka. Jotain oli siis vielä tapahduttava.

Keskiviikkoilta Bangkokissa oli jo hyvää matkaa menossa, kun istuimme seafood-raflassa ystävämme Johanesin kanssa nauttimassa viimeistä illallista Thaimaassa, sillä lento oli lähdössä muutaman tunnin kuluttua. Siinä ensimmäistä suupalaa ottaessani mieleen pamahti suuri "HEEEEETKINEN!?!". Tajusimme, että lentomme olikin jo lähtenyt. Jumalauta, edellisenä iltana!

Kuukauden reissattua sisäinen kalenteri oli vähän hakusessa, joten vaikka olimme tarkastaneet lipuista päivämäärän useampaan kertaan, emme osanneet kertaakaan sisäistää kellonaikaa oikein. Jos muistelee, että lento lähtee 22.11. klo 23.50, se ei auta, jos lento oikeasti on lähtenyt 22.11. klo 00.50.

Yllättävää kyllä, paniikki ei iskenyt, vaan lähinnä epäuskoinen naurunremakka. Johaneskin piti tilannetta niin kodak momentina että vaatimalla vaati maksaa raflalaskumme. Kiitos vain, sinä indonesialainen julmuri.

Lennon myöhästyminen ei ollut ainoa ongelmistamme. Kun keskiviikko vaihtuisi torstaiksi, maassaoleskelulupamme menisi umpeen. Tarvittaisiin viisumi (joka tietysti olisi pitänyt hakea jo ennakkoon) tai sitten joutuisimme maksamaan noin 25 euroa sakkoa jokaisesta viisumittomasta päivästä, jos joutuisimme maahan jäämään. Ei välttämättä mikään ongelma - jos meillä olisi ollut rahaa. Bangkokin materialismipiru oli ehtinyt jo viedä kaiken.

Menimme nopeasti nettikahvilaan ja ongimme Finnairin Bangkokin ja Helsingin pään numerot. Tilanne ei ollut toivoton: lentoja BKK:sta Helsinkiin lähtee joka päivä. Ja onneksemme keskiviikon lennolle oli vielä tilaa. Näin ollen pakkasimme loput kamat kasaan ja otimme taksin lentokentälle, jos onni olisi myötä.

Tiskillä todettiinkin paikkoja olevan vapaana ja lähtö olisi varsin mahdollinen - jos maksaisimme 55 e per mies. Kun rahaa ei ollut, tilanne alkoi taas hieman kuumottaa. Aikaa tiskin söpö, mutta kylmä tyttönen antoi vajaan tunnin. Muuten kone lähtisi ilman meitä.

Mutta katso, ihme tapahtui! Yhtäkkiä kännykkäni soi ja ihana nainen Suomen pään Finnairista ilmoitti kaiken olevan OK: pääsisimme matkaan ilmaan lisäkustannuksia keskiviikon koneella. Kiitos ja kumarrus loistavalle asiakaspalvelulle! Kiva, että porojakin säälitään.

Saattoi ehkä vähän hävettää, mutta pistetään kaikki tämä vaikkapa trooppisen ilmaston piikkiin.

-Toni