Kylla. Meita varoitettiin. Useaan otteeseen, eri tahoilta. Mutta pakkohan se oli menna itse paikan paalle tarkastamaan, etta onko Samui tosiaan niin ruotsinlaiva ja Pattaya kuin sanotaan.

Ja kylla, sita Samui ehdottomasti on. Ehka joskus 15-20 vuotta sitten saari on voinut ollakin oikea paratiisi, nyt tulee mieleen lahinna Turkin Marmaris. Helvetinmoinen halina paalla koko ajan ja joka liikkeen kohdalla tartutaan kadesta kiinni ja yritetaan saada ostamaan kaikenlaista rihkamaa.

Paikalliset - jotka Phanganilla vaikuttivat vilpittomasti iloisilta ja ystavallisilta - ovat taalla lahinna vittumaisia venkuloita, jotka koittavat nyhtaa rahasi kaikin keinoin :) Ja ei jumalauta, jos satut lipsauttamaan olevasi Suomesta, saatkin kuulla jatkossa aina "Mita kuuluu, kukkuluuruuu! Paive, paive, soomi soomi." Siksi olenkin jatkossa ilmoittanut olevani Norjasta, Pretoriasta tai Burmasta, jos kysytaan.

Rannalla makoillessa parin tunnin aikana kaikkien peruskraasakauppiaiden ohella saa tutustua myos muutamaan kymmeneen diileriin, jotka tulevat ihan naaman eteen tunkemaan laattaa ja piria kateen. Ei perkele.

Tapasimme viime yona tanskalaiset kaverukset Tomasin ja Mobidin. Jatkat selittivat, etta "Samui on aika mukava paikka, kun ei ole huoria paljon, toisin kuin Pattaylla." Hmm. Todennakoisesti sitten Pattaylla tiet ja talotkin rakennetaan huorista, silla jo Samuilla joka kulmassa, joka baarissa... itse asiassa joka paikassa vaanii innokkaita rahalle persoja iloisia tyttosia.

Entas matkaajat? Ehdottomasti suurin osa n. 40-60 vuotiaita. Fuck yeah. Ihan hirvea paikka, AAARGH :)

Pelkoa taalla tuntee lahinna Phanganin puolesta. Kauhea ajatus, etta siitakin pienesta ja leppoisesta saaresta tulee hyvin todennakoisesti samanlainen hellhole kuin tasta.

Over and out, pakko paasta pois.

-Toni